Konto

Witaj, Gościu.
Zaloguj się, lub Zarejestruj.

Zapomniałeś hasła?

O nas:

• Regulamin

• Discord

• Kanał Youtube

• Administracja

• Historia społeczności

VC:MP / LU:

• Klany / Gangi

• Turnieje

Download VC:MP

• Download LU

Njus #4 - sporo się dzieje ostatnio :>

rww · 1580

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rww

• Honorowi
  • Szuja
  • **
dnia: 20 Marzec 2021, 14:17:36

<zdjęcie z tajnego serwera sseebbyy :> >

Witajcie, mamy połowę marca, a LU-DM Team wciąż, (powtarzam WCIĄŻ) żyje. W sumie czemu miałoby być inaczej? :D

Ostatnie 2 tygodnie były dobrymi tygodniami dla naszej społeczności, co prawda, streamy na kanałach głosowych trochę wygasły, bo każdy wrócił do swoich spraw, mimo to, sytuacje oceniam bardzo dobrze na tą chwilę – bo mogło być znacznie gorzej.

Przede wszystkim, powrót Xenona. Z tym to wgl beka wyszła, bo się okazało, że tydzień wcześniej już odpisał na komentarz Piterusa na YouTube – nikt nie zauważył XD My tymczasem zaczynaliśmy poważnie już kminić co się z nim stało, następnego dnia…. Przywitał się ze wszystkimi na Discordzie. Pojebana akcja, ale prawdziwa, w każdym razie, w tych czasach na tym multi, dodatkowy gracz to bardzo dużo, tym bardziej, że wiedzę ma w uj dużą :D Mam nadzieje, że nic się już nie odjebie.

Kolejna sprawa, w końcu powstał oficjalny kanał Discord dla VC-MP, który ma łączyć wszystkie społeczności w jednym miejscu. Aktualnie trwają jeszcze pracę nad tym kanałem, ale pomału do przodu. Lepsze to niż aktualna sytuacja LU – chociaż z aktualizacji VC-MP, to bym jakoś nie spodziewałbym się w najbliższych miesiącach prędko. Link do Discorda VC-MP -> tutaj

Skoro już mowa o VC-MP, to mogę jako tester powiedzieć, że AdTec sam ostatnio pisał, że od wydania grudniowej aktualizacji, nawet przez chwilę nie siedział w kodzie. Nikogo innego nie ma aktualnie, także wniosek jest prosty – wszystko stoi w miejscu. Discorda dalej by nie było, gdybym mu nie przypomniał :>

MC-DM… Pixelhost poszedł na śmietnik, po tym, jak dziennie 7 razy trzeba było odpalać serwer, bo ramu nie starczało <tylko że Minecraft to nie VC-MP, Java to wirtualna maszyna i to zupełnie inaczej działa – spokojnie można zrobić to tak, żeby serwer stał z limitem ramu> więc zrezygnowaliśmy z ich usług i zmieniliśmy hosting na MineHosta. Poza jednorazowym crashem 1 (prawdopodobnie bug PaperMC tak wgl.) dnia oraz drugiego dnia drobną awarią w OVH, wszystko śmiga jak powinno, także jestem zadowolony. Z hostem też była jakaś dziwna akcja, bo rzekomo mieliśmy u nich host w listopadzie, ale niby nie mieliśmy. Nie wiem, nie wnikam.. Na serwerze gracze są aktywni, codziennie sporo się na mapie zmienia. Liczę, że niebawem będzie można nagrać filmik z budowli i naszej wioski. PS. to nie jest żadna reklama, tylko opinia, może dzięki temu ktoś się nie sparzy. ;)

VC-DM Classic chyba zostało skończone, planuję tam już tylko duperele dodać i chyba pora na LCS-DM. Jednak zanim serwer stanie publicznie, chwilkę to potrwa, ponieważ są tam rzeczy, które muszę naprawić, zanim serwer będzie publiczny. W każdym razie, o wszystkim będę informował.

Wczoraj udało nam się połączyć forum z Discordem, a więc od teraz każdy news napisany na stronie, będzie się również pojawiał na kanale #Ogloszenia. Bardzo fajnie, tego nam tu brakowało. Po za tym Stoku z Xenonem pracują nad połączeniem Discorda z serwerami VC-MP, co najważniejsze, na własnym kodzie. Prawdopodobnie w przyszłości zostanie to wykorzystane również do LCS-DM, bo jak wiadomo LCK i LU-DM to bardzo bliskie sobie projekty i wymieniamy się różnościami.

Są też pierwsze przecieki o Racing Cup, ale więcej informacji wkrótce. Szachu, liczę na dobry rewanż :>

I koniec njusa, jako dodatek, na naszym kanale YouTube pojawił się pierwszy filmik z Minecrafta:

//rww

Zaprzyjaźnione projekty

DS KlanLCK Clan • Kącik NCFerex Blog • Seedu • PitStop • ermaccer •