04-28-2016, 03:00 PM,
|
|
xNCx
Ronin
|
Liczba postów: 93
Liczba wątków: 0
Reputacja:
4
|
|
RE: VC-DM 0.3.8 -> VC-DM 0.3.9 = Aktualizacja komend admina
Pod Malibu jest niezniszczalna lampa? Heh, a to ciekawostka. Człowiek się zawsze dziwi, że po tylu latach jeszcze może się czegoś nowego dowiedzieć.
Mam wątpliwości co do punktu trzeciego. Czy dodałeś obiekty, które są w wersji na PS2, ale nie ma na PC? Jeśli tak, to może nastąpić kolizja, gdyż jest sporo modyfikacji na internecie, które już to dodają, a najpopularniejsza jest bez wątpienia VCLF. Jeśli ktoś z taką modyfikacją wejdzie na serwer, będzie miał zdublowane obiekty.
|
|
04-28-2016, 03:55 PM,
|
|
rww
Gruba ryba
|
Liczba postów: 764
Liczba wątków: 160
Reputacja:
30
Nick na serwerze: rww
|
|
(04-28-2016, 03:00 PM)xNCx napisał(a): Pod Malibu jest niezniszczalna lampa? Heh, a to ciekawostka. Człowiek się zawsze dziwi, że po tylu latach jeszcze może się czegoś nowego dowiedzieć.
Mam wątpliwości co do punktu trzeciego. Czy dodałeś obiekty, które są w wersji na PS2, ale nie ma na PC? Jeśli tak, to może nastąpić kolizja, gdyż jest sporo modyfikacji na internecie, które już to dodają, a najpopularniejsza jest bez wątpienia VCLF. Jeśli ktoś z taką modyfikacją wejdzie na serwer, będzie miał zdublowane obiekty.
Latarnia pod malibu była dodana przez funkcje CreateObject (wtedy jeszcze nie wiedziałem o tym bugu, a gdy zauważyłem to zapomniałem o tej latarni). A więc dodałem ją przez XML, i wszystko git działa.
A co do modyfikacji typu VCLF, bardzo mało kto ma modyfikacje dodające obiekty na mapie (przynajmniej tutaj).
LU-DM/TLB jedzie ci wpierdolić.
|
|
04-28-2016, 06:13 PM,
|
|
xNCx
Ronin
|
Reputacja:
4
|
|
Heh, szkoda. Myślałem, że ta latarnia cały czas tam była.
Mimo wszystko byłbym ostrożny. W środowisku modderów przyjęło się by nie robić "łatki w łatce" (nie wiem czy dokładnie tak się to nazywa... Ulotne myśli) czyli np. jeśli ktoś stworzy modyfikację, że można wchodzić jako pasażer do samochodu to nie powinien do niej dodawać "widescreen patch", gdyż wówczas może to doprowadzić do błędów i "gryzących się" modyfikacji.
Ja odkryłem VCLF stosunkowo niedawno, ale spodobał mi się z marszu, więc i innym powinien :). Może rozważ, by zarekomendować graczom tę modyfikację zamiast ładować pewne jej elementy do skryptu.
|
|
04-28-2016, 07:49 PM,
|
|
xNCx
Ronin
|
Reputacja:
4
|
|
Wiesz, można gdybać czy zostanie to zablokowane czy nie. Pamiętam, że gdy byłem jeszcze aktywnym tosterem to zgłaszałem to maxowi, ale ten miał wyjebkę (widział jak łażę po kawałku zmodyfikowanej mapy, napisał swoje słynne "o.o", wytłumaczyłem, że nie zablokował modyfikacji mapy... I tyle). Fakt jest taki, że na dzień dzisiejszy można mapę modyfikować niemal dowolnie i VCLF działa. Jeśli zostanie ta możliwość zablokowana to rzeczywiście "przywracanie" tych rzeczy przez skrypt ma sens. Ale teraz... Twoja decyzja :).
|
|
|