RE: Podsumowanie pracy dla LU-DM & VC-DM.
Przyjaciele, sęk jest w tym, że ja z tej społeczności odszedłem już jakiś czas temu, tylnymi drzwiami. Ten wątek napisałem aby potwierdzić to bardziej oficjalnie, gdyby ktoś jeszcze miał wątpliwości. Próby i testy LC oraz LCS na VC to świetna idea, jednakże jest ona tyle samo dobra, co kłopotliwa. To trochę jak z upychaniem większego prostokąta w mniejsze koło. Prawie pasuje, ale nigdy się nie uda tego dokonać w pełni. To nie jest ta sama gra i to jest jasna sprawa. Pamiętam testy LC, było naprawdę sympatycznie, ale mnogość problemów, o których opowiadał Rww sprawiała naprawdę wrażenie. Trochę taka utopia, do której nie przekonam się, bo choć wiele zostanie odtworzone, to nadal będzie inna gra. Pomimo wszystkiego życzę Wam jak najwięcej się da powodzenia z okazji tych dwóch dużych projektów i ufam, że wszystko będzie dobrze.
To nie jest tak, że odchodzę z innych nieokreślonych lub powodów, których można jedynie domniemywać. Jak wiele razy podkreślałem, gra z Wami była spoko, kwestia jest tego typu, że VC to nie mój klimat i zaglądam tam, kiedy muszę. W dodatku teraz wracam do pracy nad SAMP'em i tak jak Piterus podkreślił - pracy w klanie. Napisałeś ważną rzecz, która jest faktem - skupiłem się od momentu zostania kimś więcej w klanie właśnie na nim, na konkursach dla klanu itp. Ale nie było tak wyłącznie, przecież w sierpniu rozplanowałem spory event dla całej społeczności (mam tutaj na myśli przerwany shotgun league z podziałem na ligi). Mogę przyznać natomiast z czystym sumieniem, że działalność od stycznia po dziś dzień była zerowa na LU-DM, choć do tego nie tylko przyczyniła się aktywność graczy, ale i prace nad kodem do SAMP'a albo granie w nowsze gry (to tylko e-powody "aktywności"). Ale to na LU-DM grałem właśnie, nie na VC. Nie ma LU-DM - nie ma mnie w grze.
Ferex, dziękuję za ciepłe słowa, ale jedyne co należałoby zrobić, to odpalić serwer LU-DM z jedną z nowszych wersji i dać mu żyć swoim życiem. Nic więcej nie trzeba, żadnych walk, żadnych starań. Odpalić starą mapę - i dać szansie się wykorzystać.
|