W swoim czasie podobne pytanie zadał NC. Wtedy opowiedziałem mu tak:
(08-30-2017, 07:19 PM)xNCx napisał(a): Ile razy odchodziłeś z VCMP (pytanie z dupy, jakoś tak)?
(08-30-2017, 10:16 PM)Piterus napisał(a): Na pewno dużo, nie wiem ;) Tak najpoważniej jakoś krótko po rozpoczęciu gry, gdy nie byłem jeszcze tak zakorzeniony w społeczności i chyba w kwietniu 2015 (w sumie to się ciągnęło odkąd odszedłem z moro w październiku 2014) jak oddałem level na LU-DM i zrzekłem się członkostwa w DS jak byłem tam 1 raz, ale w sumie stosunkowo też szybko wróciłem. Miałem nawet okres, gdy VC i VC:MP odpalałem z pendrive'a, bo łatwiej było w przypływie emocji wywalić i rzucić w kąt. Któregoś dnia ktoś ode mnie tego pena sobie pożyczył i od tego dnia Vice City znów powróciło na stałe na dysk ;). Obecnie wychodzę z założenia, że nie ma czegoś takiego jak "dobra kończę, elo" - po prostu z czasem zaczyna się mniej grać i jak już aktywność osiąga zero to wtedy można mówić o jakimś sensowniejszym odejściu.
Innymi słowy to tak, miałem takie momenty, ale raczej na krótko.
Kolejnego odejścia nie planuję póki co, a już na pewno nie niespodziewanego zniknięcia. Z resztą nawet jeśli pewnego dnia VC:MP czy LU-DM jako takie upadnie to są też przecież inne rzeczy, które można robić w sieci i na których pewnie będzie można mnie znaleźć.
Ciekawostka - w przeciągu ostatnich prawie 7 lat nie miałem chyba przerwy dłużej niż miesiąc tak żebym kompletnie nie wiedział co się dzieje w społeczności tego multi.