Skoro mowa o przerywnikach, to podrzucę mieszankę, którą wykonałem miesiąc temu. Miała ona na celu pokazać jak najwięcej postaci w jak najkrótszym czasie ;).
https://www.youtube.com/watch?v=uSuhI16S0V4
Wybrać jeden, konkretny materiał byłoby ciężko. W VC wszystkie pokazówki z Diazem były oryginalne (szkoda, że tak szybko zginął ;c ).
Gdybym jednak miał się zdecydować na jeden, to wybrałbym "Keep your friends close". Genialne rozegranie, czuć ciężkie powietrze w związku z przybyciem Sonniego i eliminacji jego osiłków w "Cap the Collector". Dochodzi do spotkania, Sonny wyluzowany, lekceważy Tommy'ego i z nim igra. Tommy chciałby, aby ten się wyniósł. Wtedy dochodzi do jednej z największych zdrad w historii gier komputerowych (był kiedyś taki ranking). Niby Lance był niezadowolony z "dobrej zmiany", ale kto by pomyślał, że odwróci się od Vercettiego? Pamiętam do dziś, jaki byłem tym zszokowany (mając 11 lat wówczas ;D ).
Sonny jeszcze raz szydzi z Tommy'ego. Ten bez chwili zastanowienia przybliża się do niego z "I just wanted to piss you off before I kill you".
Myślę, że wykorzystałem w powyższym filmie sprytnie ten moment i być może zachęcić przynajmniej kilku graczy do ponownego zagrania w VC :).
A mimo, że przerywnik świetny, to nagle mamy "urwany film" i Tommy sam, spokojnie stoi przy sejfie. Całe napięcie poszło się momentalnie je*ać. Trzeba było zrobić od razu dynamiczne rozegranie jak w "The Exchange" z GTA III.