07-11-2018, 10:41 PM,
|
|
rww
Gruba ryba
|
Liczba postów: 764
Liczba wątków: 160
Reputacja:
30
Nick na serwerze: rww
|
|
Kolejna większa aktualizacja LCS-DM
Dzisiaj o 22.45 na serwer wpada nowa aktualizacja, teoretycznie wiele ona nie wprowadza, w praktyce sporo przybyło w skrypcie. Wydaje mi się że misje autobusu powinny być stabilne, testowałem je trochę i nie tylko ja i wszystkie zauważone błędy poprawiłem.
- Misje busa w Portland /bus Staunton /bus2 i Shoreside /bus3
- Nowe komendy: /busmission (/busstart lub /busload), /busexit
- W okolicach zajezdni zostaly postawione nowe autobusy.
- Okolo 20 wiecej pojazdów do kupienia (więcej aut postawionych na mapie, w tym po raz 1 Thunder-Rodd, Glendale i Hermes).
- Bonusy za wykonanie X razy TDM, Sumo, US i Bus.
- Dodane trzezwienie po 4min.
- Klawisze Y/N podczas glosowania oddaja glos (Y - Tak / N - Nie).
- Poprawienie powaznego bledu z /us.
- Drobne poprawki zabezpieczen z transem.
- Dzwiek przy dostaniu prywatnej wiadomosci.
- Nowa komenda: /do [id gracza] [tekst].
- Nowa lokacja teleportu: /lotnisko2 (blizej misji autobusu).
- Nowy teleport - /bus2 (dawniej /ferry2, przywrocone i dziala pod stara nazwa).
- Drobna poprawka w /zw (nie mozna juz uzyc komendy podczas transportu (teoretycznie i tak za wyrzucenie z pojazdu wyrzucalo z misji, ale tak przynajmniej nikt przypadkowo nie wpisze na czacie zw i po transie, wiec na +)).
- Drobna poprawka w /acc (osoba niebiora udzialu w /drag, moze sie do nas teleportowac, gdy my jestesmy na /drag).
- Poprawka w /anim (brakowalo /setanim - dziala jak /do na 0.3z R2).
- Animacja /collapse ma nowy alias - /roll i /przewrot.
- Wylaczenie areny do AK-47 League 2018.
- Wchodzac w kolko do bankomatu, dragu, ladowania transportu i busa, ammu-nation, pojawia sie podpowiedz, jakiej komendy uzyc.
- Drobna poprawka z niedziałającym /odlicz podczas /drag (/aodlicz nie działa dalej i działać nie będzie, ponieważ zamraża gracza).
- Drobne poprawki skryptu, takie jak np. kolejność argumentów do spełnienia, aby można było ożyć komendy (typu "* Nie mozesz byc w pojezdzie!").
Odnośnie nowych wersji VC-MP na tą chwile cisza, wiadomo mi tylko że została zaktualizowana instalka przeglądarki VC-MP, a poprawka usuwa wykrywanie wirusa przez niektóre antywirusy, co oczywiście jest na + dla VC-MP. Jednak to tylko instalator się zmienił, więc nic nikt nie musi pobierać. Mam nadzieję że niedługo wpadnie coś nowego do testowania.
//rww
LU-DM/TLB jedzie ci wpierdolić.
|
|
07-24-2018, 02:00 PM,
|
|
rww
Gruba ryba
|
Liczba postów: 764
Liczba wątków: 160
Reputacja:
30
Nick na serwerze: rww
|
|
RE: Kolejna większa aktualizacja LCS-DM
Kolejne poprawki z ostatnich dni
- Naprawienie crashu podczas pogody deszczowej/burzowej w Portland.
- Radia z LCS działają za każdym razem (oczywiście od tego samego momentu, niestety) (naprawione przez Xenona).
Oraz po za serwerami
- Link do przeglądarki VC-MP zaktualizowałem pod każdym filmikiem na kanale LU-DM Polska.
W najbliższym czasie będę miał troszkę mniej czasu na ew. poprawki.
LU-DM/TLB jedzie ci wpierdolić.
|
|
|