Ulubione miasto z serii GTA - Wersja do druku +- LU-DM Team (https://lu-dm.eu.org/mybb) +-- Dział: Inne (https://lu-dm.eu.org/mybb/forumdisplay.php?fid=14) +--- Dział: Ankiety (https://lu-dm.eu.org/mybb/forumdisplay.php?fid=83) +--- Wątek: Ulubione miasto z serii GTA (/showthread.php?tid=419) |
Ulubione miasto z serii GTA - Seed1212 - 01-21-2017 Prosta ankieta - wybieramy nasze ulubione miasto z serii GTA, np. Vice City. Fajnie by było, gdybyście uzasadniali swoje odpowiedzi w poście :-) Omijam niektóre GTA. GTA SA dzielę na części. RE: Ulubione miasto z serii GTA - Piterus - 01-22-2017 Vice City z VC i VCS to praktycznie to samo miasto, podobnie jak Liberty City z III/LCS. Niepotrzebne dzielenie głosów w sumie. Sam oddałem głos na Vice City z prostego względu - spędziłem tam najwięcej czasu i chociaż stwierdzenie, że czuję się tam jak u siebie byłoby trochę nadużyciem to również mało powiedzieć, że poruszam się po nim nadzwyczaj swobodnie :p RE: Ulubione miasto z serii GTA - Genesis - 01-22-2017 Pomijając to, co nadmienił Piterus (tj. podobieństwo miast) i odrzucając LV oraz SF - wybór był bardzo, bardzo trudny. Liberty City z GTA 4 To jedna ze zdecydowanie najbliższych mi lokalizacji gry GTA. Nowy Jork przebija u mnie wszystko i podobieństwo tak wielu miejsc LC do NYC naprawdę na mnie działa. Szkoda, że chyba w odwołaniu do GTA III miasto jest tak ponuro przedstawione. Nomen omen znakomita lokacja, absolutnie! Vice City z GTA VC Świetne miasto przemierzane przy świetnej muzyce. Rewelacja kolorów i tej sympatii, optymizmu płynącego z każdego zakątka miasta. Naprawdę bardzo miło wspominane miasto ze świetnymi miejscówkami. To źle, że miasto jest tak beznadziejnie rozplanowane jak np. plaża wielkości 1/4 miasta. Mimo wszystko wyśmienita mapa. Los Santos z GTA SA Dla mnie przede wszystkim bliskie ze względu na setki godzin rozegranych w SAMP, w szczególności na serwerach RP, gdzie każdy nic nieznaczący w singlu budynek nagle nabierał ogromnej wagi i dawał możliwość do budowania wspomnień. Miasto rewelacyjnie w przeciwieństwie do VC rozplanowane, z wyraźnymi ale jednocześnie dobrymi podziałami między bogatszymi i biedniejszymi dzielnicami. Szkoda, że nie ma tylu ciemnych zaułków jak już w na przykład IV. To byłby ideał. Los Santos z GTA V Miasto - rewelacja, fantastycznie duże i jednocześnie możliwe do zapamiętania gdzie co jest. Ta lokacja nie nadąża za współczesnymi grami, ona nadaje rytm i pokazuje drogę twórcom gier jak to powinno się robić. Również jak w SA fenomenalny podział dzielnic i rozmieszczenie kluczowych punktów. Przemierza się tak samo świetnie w Ballerze, w Osirisie jak i w Sentinelu. Wiele wiele interesujących miejsc oraz plansz do aren DM / trybu adwersarza. Liberty City z GTA III Nie mogłem pozwolić sobie na wybranie innej opcji niż ta. To miasto to początek, to tu się wszystko zaczęło, to dzięki temu miastu pokochałem serię GTA i zafascynowałem się po raz pierwszy NYC. Miasto nie jest idealne, przede wszystkim jest niewielkie, choć stara się to ze wszystkich sił zakryć (i skutecznie). W LC znajdziesz wszystko - lotnisko, port, szpitale, stadion - wszystko to skondensowane w tak małej mapie, a mimo wszystko gracz nie ma prawa poczuć się przytłoczony. Wadami LC jest brak Statuy (co naprawia mod) i do końca nie wiem, czy wadą, czy nie, ale jest nadmierna, wciskana co chwilę graczom szarość, ponurość, codzienność. Nie wiem jak Was, ale mnie ta codzienność LC przekonuje. RE: Ulubione miasto z serii GTA - Fox - 01-23-2017 1. LS (SA) za gangsterkę, najlepszych na świecie policjantów i fryzjerów. 2. LC za mroczny klimat 3. LV za ilość kasyn i autostradę wokół miast, gdzie nierzadko dochodzi do karamboli 4. VC w sumie mi się wydaje najmniej lubianym miastem. Brak metra, żadnych wzniesień terenu, miasto jest podzielone tylko na 2 główne wyspy. RE: Ulubione miasto z serii GTA - kuba123 - 01-27-2017 1. LS (V) bo miasto zyje 2. LC (iv) bo dodaje mrocznego klimatu 3. LS (sa) za gangsterke i za misje z pociagiem All you had to follow the damn train CJ! 4. VC vice city wogole mi sie nie podoba po gta 3 gralem i sie troche zawiodlem RE: Ulubione miasto z serii GTA - rww - 01-27-2017 Ja zagłosowałem na Liberty City (IV). Po prostu, to miasto było idealne jak dla mnie. Lubie mroczne klimaty (może dlatego przez chwilę był projekt GTA 3 Dark Edition). Sam uważam, że jeszcze wiele o tym mieście nie wiem, za dużo pobocznych alejek itd... Szkoda że nie ma żadnego dobrego multi do IV. RE: Ulubione miasto z serii GTA - Vandi - 02-02-2017 Mój wybór pada na Vice City z VC, mimo że bardzo lubię, gdy miasto ma mroczny klimat jak LC z GTA IV, Detroit w Deus Ex: Human Revolution czy też w Manhuncie. Jednak chyba tylko Vice City potrafi tak zauroczyć swym kolorowym, radosnym i tętniącym życiem klimatem. RE: Ulubione miasto z serii GTA - Waluta - 02-03-2017 Mój wybór padł na Vice City z VC, słoneczne miasto objęte różnymi ciekawostkami i dobrym klimatem. |